Get Adobe Flash player
Címlap Címlap 2023/24. évi XVII. kerületi sakk diákolimpia

2023/24. évi XVII. kerületi sakk diákolimpia

Megjelent a 2023/24-ik évi sakk diákolimpiai versenykiírása, amely itt érhető el:

Versenykiírás

Játéknapok:

Egyéni 2024. február 19., csapat 2024. február 26.

Fontos változás tavalyhoz képest:

- a korcsoportok nem változtak, így szinkronba került a sakk diákolimpiai korcsoport az összes többi diákolimpiai sportág korcsoportjával;

- nevezni a Magyar Diáksport Szövetség oldalán (www.diakolimpia.hu) ugyanúgy kell, mint az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. internetes levélcímen. A kettős nevezés hiányában a gyerek nem vehet részt! Azon nevezők nevei, akik az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen jelentkeztek, felkerülnek a Sárkány DSE online nevezési felületére, viszont ez a nevezés csak akkor érvényes, ha a verseny kezdetéig az MDSz országos rendszerében is megjelenik a nevező neve! A verseny helyszínén megerősítő helyszíni nevezésre szükség van az iskolai diákigazolvány bemutásával, a verseny napján nevezni már nem lehetséges!

- minden (megrendezett verseny) korcsoportjának első három helyezettje illetve felkészítő tanáraik kapnak egy 3000 forintos Hervis utalványt, amelyet 15 000 forintos vásárlás esetén válthatnak be, 15 ezer forintonként egy 3 ezer forintos utalványt.

XVII. kerületi versenyre jelentkezettek: online nevezési összesítő

A tavalyival megegyező módon:

- verseny egy adott korcsoportban akkor lesz, ha az abba a korcsoportba nevezők száma legalább 2 fő.  1 fő nevezése esetén is szükséges a versenyre eljönnie, ha másért nem, az érem és a sportutalvány átvétele miatt.

- az I-II. korcsoportban (2013-14 illetve 2015-ben és az után születettek) azok, akiknek 2023. szeptemberében már volt értékszámuk együtt játszanak azokkal, akiknek nem volt (nyílt verseny). A III-as korcsoporttól (2012-ben és az előtt születettek) azok, akiknek volt 2023. szeptemberében értékszámuk, közvetlenül a budapesti versenyre nevezhetnek "versenyző" azaz A kategóriában. Azon 2012-ben és az előtt születettek, akiknek ekkor még nem volt értékszámuk, az "amatőr" kategóriában indulhatnak, és nekik van kerületi verseny is, nekik B kategóriában kell jelentkezniük a www.diakolimpia.hu oldalon illetve az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen, és ők továbbjutásuk esetén a diákolimpiai B budapesti döntőbe jutnak tovább.

- az V-VI. korcsoportban (2007-08-ban illetve 2004-06-ban) születettek részére nincs kerületi verseny megrendezve. A 2004-08 között született játékosok, akiknek 2023. szeptemberében volt értékszámuk, a budapesti verseny "versenyző" kategóriájába nevezhetnek, míg akiknek nem volt, a budapesti verseny "amatőr" kategóriájában vehetnek részt.

- csapatverseny csak akkor lesz, ha I-II. fiú/lány illetve III-IV. fiú/lány kategóriában legalább 2 nevező csapat van legkésőbb 2024. február 23-áig, míg V-VI. kategóriában nevező csapatok közvetlenül a budapesti versenyre nevezhetnek, számukra kerületi verseny nem kerül megrendezésre. Nevezni ebben az esetben is szükséges az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen illetve az MDSz felületén, az V-VI. korcsoportos csapatoknak is!

Előre is jó játékot kíván a Sárkány DSE!

.